Yrityksestä

Tutustuin rotuun noin 15 vuotta sitten ollessani hevosalan töissä Portugalissa. Rakkaus syttyi yhdestä silmäyksestä noihin kauniisiin ja älykkäisiin silmiin. Ja kun ensimmäisen kerran pääsin sellaisen selkään, olin jo ihan koukussa. Ja tavallaan tällä tiellä edelleen ollaan… Hulluutta…mitä lie ;)”

Vuonna 2005, perustettiin Tmi Hevospalvelu Lusitano markkinoimaan muutamien portugalilaisten hevosalan yritysten palveluja (mm. Morgado Lusitano) ja tarjoamaan myös muille suomalaisille hyviä ratsastuskokemuksia, laadukkaissa puitteissa, näillä ihanilla hevosilla. Moni on sittemmin tämän työmme kautta päässyt nauttimaan onnistuneesta ratsastuslomasta Portugalissa. Kokemukset ovat olleet siinä määrin positiivisia, että nykyisin Morgado Lusitanossa käykin jo useampi suomalaisratsastaja vuosittain säännöllisesti.

Toinen varhainen tavoite yrityksen alkuvuosina oli tehdä rodulle tunnettavuutta, koska hevosia oli Suomessa vielä hyvin vähän (alle 10 ) ja rodulla ei tuolloin ollut vielä maassamme omaa rotuyhdistystä. Halusimme sekä tarjota että myös päästä itse nauttimaan laadukkaasta kouluratsastusvalmennuksesta. Tuolloin toimme Suomeen valmentamaan mm. yhden Portugalin koulun ratsastajista, Rodrigo da Costa Matoksen sekä mm. Apassionata hevos-show:ssa sekä, arvostetun klassisen mestarin, Luis Valencan tiimissä työskennelleen Charlotte Wittbomin.

Nyt perustettu Lusitano Finland Oy kulkee edeltäjänsä jalanjäljissä ja sivustomme lusitano.fi jatkaa uudistettuna samojen ajatusten ja asioiden äärellä. Olemme laajentaneet sekä uudistaneet palveluitamme. Tahdomme edelleenkin mahdollistaa hyviä ratsastuskokemuksia Portugalissa ja helpottaa ensikosketusta tähän ihanaan hevosrotuun. Aiomme tulevaisuudessakin tarjota toimivia kontakteja myös hyviin valmentajiin sekä hevoskasvattajiin. Ajatuksena on löytää Suomeen valmentajia, jotka tuntevat hyvin tämän rodun erityispiirteet, mutta joiden opetuksesta voisivat hyötyä myös kaikki muutkin ratsastajat. Ennen kaikkea pehmeämmistä keinoista, klassisesta tyylistä  sekä working equitationista kiinnostuneet ratsastajat.

Käymme Portugalissa säännöllisesti. Käymme siellä ratsastamassa, erilaisissa valmennuksissa mutta myös hevostapahtumissa ja lusitanohevosnäyttelyissä. Seuraamme tapahtumia, lusitanohevosiin liittyviä uutisia ja rodun kasvatustoimintaa säännöllisesti. Oman kokemuksemme kautta sekä yhteistyökumppaniemme tuella voimme hyvin auttaa monissa muissakin lusitano-rotuun, sen erityispiirteisiin, luonteeseen ja ominaisuuksiin sekä hevosen hankitaan liittyvissä käytännön ongelmissa.

Perhekin on kasvanut vuosien varrella ja olemme sen vuoksi vähentäneet omien hevostemme määrää pikkuhiljaa. Nykyään meillä omistuksessamme enää vain yksi hevonen. 12 vuotias lusitano-ruuna Zambujo jolla koko perhe harrastaa. Lisäksi ratsastan säännöllisesti myös muutamien asiakkaiden hevosia. Ja mieheni kouluttaa hevosia maasta käsin portugalilaisella tyylillä. Kts. lisää täältä

Lusitano Finland Oy tuo nyt myös maahan portugalilaisia hevosvarusteita. Kauppa on vielä pieni ja lisäämme tuotevalikoimaa pikkuhiljaa. Yritämme löytää vaihtoehtoja suurten varustekauppojen valikoimaan mm. apuvälineitä maastatyöskentelyyn (kapsonit) ja maasta-ajoon sekä Working Equitationiin sekä klassiseen kouluratsastukseen. Lisäksi uusimpana olemme vihdoin saaneet Suomeen myös maailmalla jo supersuositut Celeriksen ratsastuskengät. (Tulevaisuudessa myös mittatilaussaappaat). Haluamme toimia yhteistyössä vain pienten yritysten kanssa ja lähes kaikki tuotteet tehdään käsityönä laadukkaita materiaaleja käyttäen. Pienten toimittajien ansiosta on myös helppo toteuttaa osa tuotteista mittatilaustöinä ilman kohtuuttomiksi kasvavia lisäkustannuksia. Kaikki nettikaupan varastotuotteet sekä tilaustuotteiden mallikappaleet sekä materiaalinäytteet ovat myös nähtävillä liikkeessämme.

Lisäksi olemme avanneet samassa osoitteessa Kirkkonummella valjassepänverstaan. (Verhoomo ja valjassepänverstas Couros) jossa on mahdollisuus toteuttaa mittatilauksella vieläkin yksilöllisempiä toiveita. Samassa verstaassa tarjoamme myös hevosvarusteiden korjauspalvelua sekä kaikki huonekaluverhoilijan toimialaan liittyvät palvelut.

Mikäli kiinnostuit lomakohteista tai muista tarjolla olevista palveluistamme ota rohkeasti yhteyttä! Muuten toivotamme teidät tervetulleiksi vierailemaan sivuillamme vielä uudelleenkin!

 

T. Elina

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *