Morgado Lusitano

”Morgado Lusitano on kätevästi Lissabonin kentän lähellä ja sinne voi lähteä nauttimaan huipputason valmentajista ja hevosista, sekä tunnelmallisesta kartanomiljööstä vaikka pidennetyksi viikonlopuksi ystävien tai perheen kanssa.”

 

Morgado Lusitanon hevostila Portugalissa tarjoaa mahdollisuuden oppia tuntemaan, mitä klassinen kouluratsastus parhaimmillaan voi olla. Morgadon hyvin koulutetut opetushevoset ovat kaikki lusitanoja, joten ratsastusloma on myös erinomainen tapa tutustua tähän hevosrotuun. Opetushevoset tilalla ovat rodulleen ominaisesti myös erittäin herkkiä ja kevyitä ratsastaa. Vierailla on mahdollisuus tehdä hevosen selässä asioita, mitä ei ehkä koskaan aikaisemmin ole päässyt kokeilemaan ja saada mahdollisuus nauttia huippuratsastajien opetuksesta 1-2 hengen yksityistunneilla. Hevoset osaavat jokainen joitakin vaativan kouluratsastuksen liikkeitä, laukanvaihtoja sarjoissa, piruetteja, passagea ja piaffia. Ratsastustuntien lomassa saa samalla irroittautua arjesta ja rentoutua kauniissa kartanomiljöössä, nauttia kauniista maisemista, hyvästä ruuasta sekä viinistä tai pulahtaa vaikkapa uima-altaaseen. Hevosten koulutusta ja ratsastusta saa vapaasti seurata myös tuntien välissä. Ja pyydettäessä (kannattaa sopia tästä etukäteen) on mahdollisuus saada opetusta myös Working Equitation -lajiin tai esimerkiksi ”maasta käsin työskentelyyn”.

Opettajat

Opettajina tilalla toimii erittäin ammattitaitoinen ja nimekäs joukko klassisiin portugalilaisiin ratsastusperinteisiin urallaan syventyneitä ratsastajia.

Rodrigo da Costa Matos: On työskennellyt 17 vuoden ajan ratsuttajana Portugalin koulussa (EPAE, Escola Portuguesa de Arte Equestre) Ja Morgado Lusitanossa hän on työskennellyt myös jo lähemmäs 10 vuoden ajan opettana ja onkin näin ollen vastuussa myös suurelta osaltaan lähes kaikkien paikan opetushevosten koulutuksesta.

Rui Almeida: On myös toiminut vuosien ajan Portugalin koulussa ratsastajana. Hän on myös portugalin ratsastajaliiton FEP:in (Portuguese Equestrian Federation) ja kansainvälisen ratsastaja liiton, FEI:n (International Equestrian Federation) hyväksymä ratsastusvalmentaja.

Jenny Almeida: On edellisen vaimo. Hän on englantilaissyntyinen, mutta työskennellyt ja asunut vuosien ajan Potugalissa. Ja on niin ikään FEI:n ja FEP:in hyväksymä valmentaja ja erittäin klassinen ja pehmeä ratsastustyyliltään.

Ja tilalle on hiljattain palannut Jose Miguel Silva, joka on muunmuassa sijoittunut toiseksi Portugalin mestaruuksissa, Working Equitationissa.

Kaikki opettajat pitävät tilalla tunteja mutta kiertävät myös maailmaa ratsastamassa erilaisissa näytöksissä sekä opettamassa kouluratsastajia. Joten paikalla on aina ainakin kasi edellisistä kerrallaan. Opetuskielenä toimii englanti.

Kokemuksia opettajista, ratsastusopetuksen tyylistä sekä tuntien sisällöstä kerromme mielellämme lisää…

Opetushevoset

Lähes kaikki tilan hevoset ovat puhdasrotuisia lusitano-oreja. Kaikki hevoset on koulutettu klassisten metodien mukaisesti ja ne hallitsevat korkean koulun liikkeitä. Ne ovat erittäin kuuliaisia ja herkkiä ratsastaa sekä  kilttejä käsitellä. Vanhemmat hevoset, ns.”oppimestarit”, ovat niin kokeneita esiintyjiä, että selässä ei juuri muuta tarvitse kuin istua mahdollisimman hiljaa ja olla häiritsemättä hevosta, kun se esittelee kuinka laukanvaihtoja tehdään erilaisissa sarjoissa. Kaikilla tunneilla keskitytään yleensä perusasioihin, istuntaan ja apujen käyttöön, mutta myös tehdään paljon vaihtelevia tehtäviä. Avotaivutukset, väistöt ja sulkutaivutukset tulevat tutuiksi ja suosittelisimmekin lähtötasoksi lomaa suunnittelevalle vähintään nämä taidot. Tai ainakin vähintään suuntautuneisuutta tai kiinnostusta kouluratsastukseen. Pidemmillä lomilla (esim. 7 päivää) on mahdollisuus ratsastaa samalla hevosella useampaa otteeseen, jolloin tietyn hevosen ominaisuudet ja hienosäätö ratsastajan kanssa saadaan paremmin yhteen toimivaksi. Silloin on mahdollisuus myös kehittyä liikkeissä pidemmälle. Kuitenkin jo jokaisella yksittäisellä tunnillakin pääsee yleensä kokeilemaan opettajan avustuksella joitakin hevosten osaamia erikoistemppuja. Kaikki opetustunnit ratsastetaan aidatulla areenalla. Hevosia ei tarvitse itse laittaa kuntoon tunteja varten vaan groomit tuovat ne valmiina kentälle ja verryttelevätkin tarvittaessa. Vierailijat voivat vain keskittyä ratsastukseen ja nauttia tunneista.

Majoitus

Morgado Lusitano vastaanottaa yleensä vain n.4-6 asiakasta kerrallaan, yksilöllisen palvelun ja opetuksen turvaamiseksi.  Majoitushuoneet sijaitsevat samalla tilalla tallialueen kanssa ja välimatkat eivät ole pitkiä. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita, joista osa on mahdollista yhdistää 4 hengen huoneeksi (2 x 2 hengen hune + keskellä yhteinen oleskelu tila) Vieraista pidetään erittäin hyvää huolta ja tunnelma on lämminhenkinen. Matkaan voi lähteä yksinkin, koska yleensä Morgadon parasta antia ovatkin olleet uudet saman henkiset ystävät ympäri maailman. Iltaisin on mukava istuskella kirjastossa port viinilasi kädessä takkatulen lämmössä ja jutustella hevosjuttuja tai lukea upeita hevoskirjoja. Vierasemäntä tai isäntä huolehtii vieraiden viihtyvyydestä ja järjestää sovittaessa myös retkiä lähiympäristöön esimerkiksi rannalle, lähikaupunkeihin tai Portugalin koulun näytökseen. Kysy mahdollisuuksista lisää varauksen yhteydessä!

Alue ja yhteydet

Morgado Lusitano sijaitsee vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Lissabonin lentokentästä. Voit siis hyvin yhdistää muutaman ratsastuspäivän esimerkiksi työmatkaasi tai muuhun lomailuun alueella. Samoin Lissaboniin voi lähteä vaikkapa ratsastuspäivän päätteeksi viettämään iltaa. Yhteydet taksilla tai vuokra-autolla.  Ei ratsastavan seuralaisen tai puolison kanssa voi vaikkapa järjestää matkaohjelman siten, että sopii (etukäteen) ratsastustunnit aamupäivälle, joten iltapäivän aikana ehtii hyvin Lissabonin lähialueen nähtävyyksiä tai muita mukavuuksia kokemaan.

Morgado Lusitanon tila sijaitsee melko korkealla vuoren rinteellä, jossa aamuisin voi olla sumuista ja joskus myös sade voi yllättää. Ilmasto on kuitenkin yleensä ympäri vuoden leuto ja lämmin. Vuoriston viileämmästä ilmasta voi myös olla hyötyä ratsastajalle etenkin Portugalin kuuman ja kuivan kesän aikana. Keskellä kesää ratsastaminen voisikin olla melko tukalaa ilman pientä tuulenvirettä.

Neuvomme ja vastaamme kysymyksiinne!

Olemme toimineet Morgado Lusitanon kanssa yhteistyössä ja kontakteina Suomessa jo lähes 10 vuoden ajan. Vierailemme myös itse paikassa vuosittain ja avullamme monet muutkin suomalaiset ovat tutustuneet paikkaan. Paikkaan ihastuu ja moni on käynytkin siellä jo useampaan otteeseen. Kerromme mielellämme kokemuksistamme yksityiskohtaisemminkin sekä vastaamme kaikkiin kysymyksiinne asiaa koskien.

Suosittelemme lähettämään tässä asiassa sähköpostia osoitteeseen lusitano.fi@gmail.com

Ja toivomme viestiinne mielellään vähintään seuraavat asiat: Nimi/nimet, puhelinnumero sekä ajankohta jolle matkaa suunnitellaan. Soitamme mielellämme teille päin!

Puhelimitse saamme parhaan kuvan asiakkaan ratsastustasosta ja toiveista loman suhteen. Samalla kerromme kaikki varaukseen liittyvät ohjeet ja yksityiskohdat. Nämä neuvontapalvelumme ovat matkustajille ilmaisia.

 

Hinta ja muut ehdot

Hintatiedot löydät löydät täältä.

Lomat ovat omatoimilomia (jolloin hinnat ovat kaikille samat ja mikään taho ei laskuta lisähintaa loman kokamisesta) ja kaikki loman sisältämät palvelut sovittavissa erikseen. Varauksen yhteydessä täyteään varauskaavake ja saatte myös ohjeet varausmaksun maksamiseen. Asiakkaat varaavat myös itse lennot sekä muut liitännäispalvelut matkaansa liittyen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *