Coudelaria Henrique Abecasis

Henrique Abecasis:in lusitanohevossiittola lähellä Lissabonia, on samalla perinteikäs, mutta nykyaikainen, laadukasta hevosjalostusta ja hevostensa hyvinvointiin panostava hevosiittola. Tämän brändin hevoset ovat viimeisten vuosien aikana pärjänneet hyvin näyttelyissä sekä nuorten hevosten testeissä sekä kilpailuissa. Ne omaavat hyvää liikkettä ja kaunista ulkonäköä, mutta kasvatuksen päähuomio on kuitenkin ollut tiukasti hevosten toiminnallisuudessa, yhteistyöhalukkuudessa sekä muutenkin luonteessa.

Matkailijoille siittola tarjoaa yksilöllisiä palveluja sekä mahdollisuuden tutustua Portugalin kulttuuriin, ruokaan ja unohtumattomiin maisemiin kauniiden kauniiden lusitano-hevosten selästä käsin. Tarjolla on myös yksilöllisiä kouluratsastustunteja tilan omilla kasvateilla sekä samalla mahdollisuus tutustua erittäin hyvälaatuisiin, nykyaikaisiin lusitano-hevosiin. Majoituspalvelut toimivat yhteistyössä lähialueen pienten, mutta laadukkaiden majatalojen/maatilamajoitus-yrittäjien kanssa.

Vaellusretket

Pidemmät, useamman päivän, vaellukset järjestetään mielellään aina 4 (maks.6 mutta myös pienmmät ryhmät mahdollisia) ratsukon ryhmissä ja reittisuunnitelmat ja aikataulut yksilöllisten toiveiden mukaiseksi muokattuina. Melkein kaikki vaellushevoset ovat myös puhdasrotuisia lusitanoja. Yleensä vaelluksilla käytetään tammoja tai ruunia, jotka ovat hyväkäytösisiä, koulutettua ja tottuneita vaihtuviin ratsastajiin. Matkan aikana ehtiimyös tutustua tämän rodun luonteeseen ja ominaisuuksiin. Vaellus on järjestetty yhteistyössä paikallisten pienyritysten, maatilojen ja muutamien muiden hevoskasvattajien kanssa.

Vaellusreitit kulkevat hyvin vaihtelevissa maisemissa, läpi metsien, hevoslaidunten, viinipeltojen sekä pienten maalaiskylien. Retkivaihtoehtojen päiväohjelmat ja reitit on suunniteltu siten, että matkailijat pääsevät tutustumaan mahdollisimman monipuolisesti portugalilaiseen ruokaan, viiniin sekä kulttuuriin sen aidoimmassa ympäristössään. Matka taittuu hevosella muutaman tunnin jaksoissa, aina etapista riippuen ja välillä pysähdytään syömään paikalliseen tarvernaan, välillä pysähdytään piknikille tai nautitaan lounaan lomassa esimerkiksi viini- tai oliiviöljyesittelystä.

Ratsastajat ja sekä hevoset yöpyvät matkan aikana aina eri majataloissa tai maatilamajoituksessa esim. erään pienemmän Lusitano -siittolan yhteydessä. Kuuden päivän vaellus päättyy Portugalin hevoselämän keskukseen Golegaan ja hotelli Lusitanoon, jossa on myös mahdollisuus rentoutua kylpylässä pitkän ratsastuksen päätteeksi.

Erityisemmistäkin toiveista kannattaa myös kysyä! Kuten lyhyemmistä maastoratsastuksista, hevosesittelyistä tai majoituksen järjestämisestä hevosfestivaaleille… Hyvissä ajoin suunniteltuna ja varattuna on mahdollista toteuttaa esim. ratsastusvaellus Golegaan festivaaliviikolla (marraskuun alussa) ja ratsastamista festivaaliareenalla, illalla juhlahumussa perinne vaatteissa, kaikkine muine asiaan kuuluvine liitännäistraditioineen tms…

Alue

Abecassiksen lusitano-siittola sijaitsee lähellä Lissabonia, Aveiras de Baixo:n kylässä, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Lissabonin lentokentältä. Vaellusreitti kulkee alavaa Tejo-joen vartta molemmin puolin, joka on Portugalin viljavinta ja tuottoisinta maatalousaluetta. Matkan varrelle osuu monta pientä kaunista maalaiskylää, pieniä pinja- ja korkkimetsiköitä, viljapeltoja ja suuria hevoslaitumia.

Vaihtoehdot

Vaellusreitit ja päiväohjelmat muokataan joustavasti vaelluksen pituudesta ja asiakkaiden erikoistoivomuksien mukaan. Toiveista on hyvä kertoa matkaa varatessa.

Esimerkiksi kuuden päivän vaelluksella on mahdollisuus pitää toivomuksien mukaan yksi tai kaksi vapaapäivää, jotka voi käyttää lepäämiseen, mutta myös esimerkiksi erilaisiin vierailuihin alueella esimerkkeinä, eri hevossiittoloihin tutustumiseen sekä vaelluksen ajankohdasta riippuen härkätaistelut, paikalliset kyläjuhlat, erilaiset hevostapahtumat sekä vierailu Portugalin koulussa.

Kokemuksesta suosittelemme 3, 4 tai 6 päivän vaelluksia. Kolmen päivän vaelluksella ehtii jo kokea ja nähdä erilaisia juttuja ja vaihtelevia maisemia, mutta ei ehdi väsymys iskeä huonokuntoisemmille. Kuuden päivän vaellus puolestaan antaa jo aikaa vähän yksilöllisemmillekin suunnitelmille, on aikaa mahdolliselle välilepopäivälle ja lisäksi kuuden päivän (7yötä) aikana ehtii kulkea matkan Golegaan asti. Kysy lisää tai katso palvelujärjestäjän omilta sivuilta:

Coudelaria Henrique Abecasis

 

Majoitus

Majoitukset on järjestetty lähialueen pienten paikallisten yrittäjien kanssa yhteistyössä. Kaikki majoituspaikat ovat erityyppisiä pieniä majataloja tai maatilamajoituksia, omine specialiteetteineen. Huoneet ovat hyvätasoisia siistejä sekä tilavia kahdenhengen huoneita, joissa on myös oma wc/kylpyhuone.

Aamiainen tarjoillaan aina majoituspaikassa paikalliseen tyyliin ja sisältäen aina myös talon omia tuotteita tai erityisherkkuja. Useammissa majoituskohteissa on myös uima-allas vierailijoiden käytössä. Ohessa joitain kuvia matkan varrelle sijoittuvista majoituskohteista ja huoneista. Majoituksia ei tarvitse erikseen varata. Vaelluksissa ne kuuluvat osana matkanjärjestelyä ja lyhyemmillä vierailuilla kannattaa majoitustoiveista kertoa varauksen yhteydessä.

Hotelli Lusitano (tämä on pidemmillä vaelluksilla viimeinen majoituskohde) sijaitsee Golegassa, johon viimeisen ratsastuspäivän jälkeen saavutaan. Tämä majoitusvaihtoehto ei siis kuulu lyhyempien retkien ohjelmaan. Hotelli on viidentähden hotelli, jonka yhteydessä on mahdollisuus pitkän matkan jälkeen nauttia ylellisen span/kylpylän rentouttavista hoidoista. Ilmoitathan varauksen yhteydessä mikäli olet kiinnostunut kylpylän palveluista.

Ratsastajien muuttavarat kulkevat mukana (matkalaukuissa) autolla. Retkiryhmää seuraa (ei toki retkiryhmän mukana maastossa, mutta teitä pitkin aina sovituille pysähdyspaikoille) koko vaelluksen ajan huoltoauto, joka auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, ja joka, myös huolehtii ratsastajien matkatavaroista ja niiden kuljettamisesta aina majoituspaikkaa vaihdettaessa. Lisäksi seurueen mukana kulkee hevosenhoitaja, joten ratsastajien ei itse tarvitse huolehtia hevosten hyvinvoinnista tai säilyttämisestä esimerkiksi lounastaukojen aikana.

Siittola

Quinta do Pilar on tila jossa siittolan tallialue sijaitsee ja omistajat asuvat. Tila sijaitsee myös luonnonkauniilla paikalla vuoren rinteellä. Hevosista suurin osa on sijoitettu lähialueille, eri laitumille, jotka yhdessä muodostavat noin 50 hehtaarin maa-alueen. Siittola omistaa yhteensä yli 100 hevosta joista siitostammoja on n. 60. Suurin osa tammoista laiduntaa valtavilla laidunalueilla varsoineen vuoden ympäri. Tammalaitumet sijaitsevat Tejo- joenvarren alavilla pelloilla, joiden ohi on vaelluksella mahdollisuus myös ratsastaa niin toivottaessa. Myös alle 3-vuotiaat varsat elävät kavereineen pääosin ulkona laitumilla. Opetushevoset ja vaellushevoset asuvat osin tallissa ja osin pihattotyylisissä tarhoissa tilan välittömässä läheisyydessä.

Kaikki varsat, tammat sekä oriit ratsastetaan sisään 3-vuotiaana. Parhaat tammat valitaan yleensä siitokseen ja ne viettävätkin lähes koko elämänsä laitumilla ilman, että niitä juuri käytetään ratsastukseen. Kuitenkin on tapana, että suurin osa kasvattajista haluaa saada käsityksen tamman luonteesta, ominaisuuksista ja oppimiskyvystä ja tähän paras keino on työskentely niiden kanssa. Siksi tämä kasvattaja sisäänratsastaa ja kouluttaa myös tammat nuorena ratsastuksessa tiettyyn tasoon asti, jolloin niiden ominaisuudet ja luonne tulee paremmin selvillä. Portugalissa yksinkertaistetusti usein hyvää tammaa pidetään arvokkaampana kuin hyvää oria ja vaikka siitostammoja ei juuri ratsastukseen käytettäisikään, kiinnitetään käyttöominaisuuksiin ja luonteeseen myös tammojen kohdalla suurta huomiota. Heikkolaatuisempia hevosia tai muuten esim. luonteeltaan vaikeammiksi osoittautuneita ei käytetä ollenkaan siitokseen, kuten esimerkiksi monissa muissa maissa tavataan tehdä.

 Neuvomme ja vastaamme kysymyksiinne!

Olemme toimineet Henrique Abecasis:in lusitanoiittolan kanssa yhteistyössä ja kontaktihenkilöinä Suomessa jo noin 5 vuoden ajan. Ja luottamus on vuosien aikana vain vahvistunut. Käymme myös itse paikassa säännöllisin väliajoin, jotta pysyisimme ajan tasalla mahdollisista muutoksista.

Suosittelemme lähettämään tässä asiassa sähköpostia osoitteeseen lusitano.fi@gmail.com

Ja toivomme viestiinne mielellään vähintään seuraavat asiat: Nimi/nimet, puhelinnumero sekä ajankohta jolle matkaa suunnitellaan. Soitamme mielellämme teille päin!

Puhelimitse saamme parhaan kuvan asiakkaan ratsastustasosta ja toiveista loman suhteen. Samalla kerromme kaikki varaukseen liittyvät ohjeet ja yksityiskohdat. Nämä neuvontapalvelumme ovat matkustajille ilmaisia.

 

Hinta ja muut ehdot

Hintatiedot löydät täältä.

Lomat ovat ns. omatoimilomia, jolloin hinnat ovat kaikille samat, koostuvat sovittujen palvelujen ja majoitusvaihtoehtojen mukaan eikä mikään ylimääräinen taho (esim. matkatoimisto) laskuta lisähintaa loman kokamisesta. Varauksen yhteydessä täyteään varauskaavake ja saatte myös ohjeet varausmaksun maksamiseen. Asiakkaat varaavat/ostavat myös itse lennot. Mahdollisuus sopia kuljetuksesta Lissabonin lentokentältä Quinta do Pilar:in tilalle sekä myös toiseen suuntaan.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *