Ostopalvelu

Etsitkö itsellesi LUSITANO- hevosta?

Kaipaatko apua ja tukea hevosenetsintään? Markkinoilla on paljon myytäviä hevosia, mutta monta mutkaa ja kuoppaa voi tulla tielle ja matkaa ei välttämättä kannata tehdä yksin. Vieras rotu? Mitä osaisi toivoa tai vaatia? Myyjiä joka lähtöön… Kehen voi luottaa? Miten eri linjat eroavat toisistaan? Mikä on oikea hintataso? Hinta-laatusuhde tämän rodun kohdalla? Mistä lähteä etsimään? Miten tämä rotu sopeutuu suomeen? Mitä kaikkea olisi otettava huomioon… Minkälainen yksilö juuri minulle sopisi? Näihin kysymyksiin ja muihin saatamme osata vastata. Tunnemme rodun ja nämä markkinat ja tarjoamme osaamisemme mielellämme käyttöösi.

Toimimme yhteistyössä useiden pienten ja keskisuurten lusitanohevoskasvattajien kanssa. Kontaktiverkostoomme on vuosikymmenen aikana ehtinyt kasvaa laajaksi ja siihen kuuluu myös useita muita hevosalan ammattilaisia, valmentajia sekä myös välittäji, jotka olemme kokeneet luotettaviksi. Montaa tuttua reittiä löydämme helposti monia vaihtoehtoja eri hinta-, koulutustason ja ikäluokkien hevosista.

Uskomme etteivät kaikki hyvät hevoset löydy kansainvälisten myyntisivustojen kautta eikä kaikkein voimakkaimmin markkinoidut yksilöt ole aina niitä ihan parhaita. Pieniltä ja keskisuurilta kasvattajilta löytyy valtavasti laadukkaita hevosia, joita ei myydä ja markkinoida juuri ollenkaan tai millään tavalla. Tai monesti myynti tapahtuu ainoastaan puskaradion tai kontaktien kautta.  Myös hintalaatusuhde ei ole usein kovinkaan kohdillaan kasvattajilla, joilla on suuret markkinat ulkomailla, vaan hinnoissa on selvästi ns. ”merkki”-lisää, joka pienempien kasvattajien hinnoista puuttuu.

Jo reippaasti yli 15 vuotta jatkunut intohimoinen kiinnostus tätä rotua kohtaan on muokannut näkökulmaamme ja laajentanut kontaktiverkostoamme hyvin monipuoliseksi. Seuraamme aktiivisesti näyttelyitä, paikallisia hevoslehtiä, tutkimme sukulinjoja tai tiettyjen orien jälkeläisiä. Pelkät tuloslistathan eivät aina kerro hevosten käytetävyydestä vaan uteliaina olemme kuulostelleet avoimesti eri ihmisten kokemuksia, omia kokemuksiamme tai yleisiä uskomuksia eri sukulinjoista ominaisuuksista ja ratsastettavuudesta.

Kun tähän lisätään oma hevosalan työ-, kilpailu- ja harrastuskokemus yli 25 vuoden ajalta, hevosalan koulutus Suomesta ja hevosalan työkokemus Portugalista, niin koemme voivamme auttaa myös muita aiheesta ja lusitanohevosista kiinnostuneita.

Mikäli etsit juuri tämän rotuista hevosta, niin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä!  Helpoin tapa on tarttua puhelimeen ja soittaa p. 044 586 86 83 tai lähettää sähköpostia lusitano.fi@gmail.com. Mietitään yhdessä, mitä kautta edetä juuri sinun toiveittesi mukaisesti, juuri sinulle parhaiten toimivalla tavalla. Määritellään yhdessä sopiva yhteistyön luonne.

Miten sitten yleensä toimimme?

Matkustamme Portugaliin itse useita kertoja vuodessa, voimme käydä etukäteen katsomassa tai kokeilemassa tai voimme “laittaa sanan kiertämään” juuri sinun toiveidesi mukaisesta hevosesta. Useat kasvattajat myyvät hevosensa nuorina alle 3- vuoden ikäisinä suoraan pelloilta ja mielellään suoraan ostajalle ilman välitysliikkeiden välikäsiä eli paras tapa löytää hevonen on lähteä itse katsomaan paikan päälle. Ennakkotietoja tai jo ratsastetuista voimme tilata videoita katseltavaksi juuri sinun hintatasoosi sopivista myytävistä hevosista. Voit lyöttäytyä mukaan matkaan tai sopia oman reissun. Lähden siis tarvittaessa mukaan, toimin paikallisoppaana, “tulkkina”, turvana, autokuskina, koeratsastajana. Tämä on meille siis jo tuttua. Mutta toisaalta autamme ja neuvomme siis myös omatoimisempia hevosenetsijöitä esim. vain tekemällä ennakkoselvityksiä ja luomalla kontakteja ja esim teemme matkajärjestelyjä puolestasi.

Eli sovimme palvelut sovitaan aina asiakaslähtöisesti eli alkaen lyhyestä puhelinkonsultaatiosta kokonaan “hevonen pihaan, avaimet käteen”- tyyliseen kokonaisuuteen saakka, tai pelkistä matkasuunnitelmista ja ennakkoselvittelyistä aina matkaseuraksi ja koeratsastajaksi asti. Eikä asikassuhteet ole yleensä päättyneet koskaan kokonaan hevoskaupan toteutumiseen vaan usein yhteys säilynyt ja neuvoja sekä kuulumisia on vaihdettu myös myöhemmin. Palvelun hinta sovitaan yhteistyön alkumetreillä jolloin palvelun laajuudesta yhdessä sovitaan. Ei muita välitysmaksuja. Asiakkaana tiedät siis kulloinkin mistä palvelukokonaisuudessa maksat ilman yllättäviä lisäkuluja tai välikäsiä hevosen hinnassa.

Emme tuo hevosia myyntiin Suomeen, emmekä välitä täällä hevosia. Joitakin yhteistyökumppanien myytäviä hevosia esittelemme myös nettisivuillamme sekä facebook-sivuillamme, mutta nämä kuvat ovat vain murto-osa myytävistä hevosista, joita avullamme voit löytää.

Kerron mielelläni lisää rodusta, hevosenostoprojektista ja kaikesta aiheeseen liittyvästä vaikka et vielä olisikaan täysin varma päätöksestäsi hevosenetsinnän suhteen. Soita tai lähetä sähköpostia niin sovitaan puhelulle sopiva ajankohta.

Suuri unelma olisi saada mahdollisimman monia tämän mielenkiintoisen ja koukuttavan rodun edustajia ja varsinkin hyviä edustajia Suomeen!

Ota yhteyttä! Soita 044 586 8683 tai lähetä sähköpostia lusitano.fi@gmail.com. Puhutaan lisää!

Olemme myös facebookissa. Klikkaa tästä!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *